Primăria Capitalei anunță noi schimbări în școli și licee. Vestea i-ar putea bucura pe elevi

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 august 2016
  • Social

Primarul General al Bucureştiului, Gabriela Firea, a anunțat că vor avea loc schimbări în școli și licee. Curțile instituțiilor de învățământ din Capitală vor fi renovate, pentru ca acestea să poată fi folosite, după încheierea cursurilor, de cei care doresc să se recreeze şi să practice diverse sporturi.

Programul pilot va fi pus în practică de către Primăria Capitalei, împreună cu primăriile de sector și Ministerul Educației.

,,În perioada următoare, Primăria Generală a Capitalei, împreună cu primăriile de sectoare şi Ministerul Educaţiei, va începe un program pilot, dar pe care dorim să îl extindem în toate şcolile şi liceele din Capitală, prin care curtea şcolii să nu mai fie un spaţiu închis, ci să fie un spaţiu deschis pentru recreere, pentru mişcare în aer liber, pentru practicarea sporturilor”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că municipalitate şi primăriile de sector vor trebui să facă o serie de investiţii pentru renovarea terenurilor de sport, fiindcă acestea pun în pericol sănătatea celor care le utilizează.

,,E nevoie şi de o mică investiţie, şi mă refer la faptul că unele curţi de şcoli sau licee au diferite imperfecţiuni care în acest moment ar putea să cauzeze celor care practică sportul, pentru că sunt gropi, sunt pietre, nu sunt amenajate, dar printr-un efort comun putem să amenajăm aceste curţi de şcoli sau licee”, a explicat Gabriela Firea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *