Ultimele Știri

Primari penali invitați la Conferința pentru Climă de la Paris

penali

Primarii din lumea întreagă, reprezentanţi ai peste 190 de ţări, sunt aşteptaţi la conferinţa pe schimbări climatice care va avea loc la sfârşitul anului 2015 în capitala Franţei, a anunţa primarul Parisului, doamna Anne Hidalgo.

Printre cei invitați se numără și primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, primarul Iașiului Gherorghe Nichita și fostul primar al Constanței Radu Mazăre. Niciunul din cei trei nu poate onora invitația. Sorin Oprescu se află în arest la domiciliu, Gheorghe Nichita a fost arestat în dosarul mită de la UTI (Tiberiu Urdăreanu), iar Radu Mazăre a decis să demisioneze din funcție, după ce a fost arestat.

Franţa va găzdui, în perioada 30 noiembrie-11 decembrie 2015, cea de-a 21-a conferinţă internaţională pe climă (COP 21), care se va desfăşura la Bourget, în apropiere de Paris.

Oraşele emit 80% din totalul gazelor cu efect de seră şi sunt vulnerabile la schimbările climatice, mai ales din cauza numărului mare de locuitor care se află într-o continuă creştere.

În acest context, comunitatea internaţională s-a angajat ca, la finalul anului 2015, în cadrul negocierilor care se derulează de 20 de ani, să ajungă la un acord ambiţios în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi, astfel, să limiteze încălzirea medie globală la grade Celsius.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*