Ultimele Știri

Toți cei trei patroni ai Clubului Colectiv au ajuns în Arestul Capitalei pentru omor din culpă

patroni

Actualizare 22:38 – Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus reţinerea celor trei administratori ai Clubului Colectiv, Gancea Paul Cătălin, Anastasescu George Cătălin și Mincu Costin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă. 

„Prin ordonanța din data de 31 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fiind sesizați cu privire la faptul că în incinta Clubului Colectiv a avut loc un incendiu în urma căruia au murit mai multe persoane, iar altele au suferit vătămări corporale, au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și distrugere calificată, în vederea stabilirii circumstanţelor şi împrejurărilor săvârşirii faptelor.

Din datele și probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club.

Având în vedere împrejurările în care fapta a fost comisă, după cum rezultă din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale, se relevă forma de vinovăție a culpei, și nu a intenției, astfel încât, prin ordonanța din data de 2 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea încadrării juridice dată faptelor din infracțiunea de omor calificat prev. de art. 189 alin. 1 Cod penal în infracțiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 3 Cod penal.

Prin ordonanța motivată din data de 2 noiembrie 2015, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Gancea Paul Cătălin, Anastasescu George Cătălin și Mincu Costin, administratori ai SC Colectiv Club SRL, sub aspectul infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.” – se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.  

Actualizare 20:36 Cătălin Paul Gancea este al doilea acționar al Clubului Colectiv, care a fost arestat de procurori. La rândul său este acuzat de omor din culpă și vătămare corporală din culpă.


Procurorii au decis reținerea acționarului Clubului Colectiv, Alin Anastasescu, sub acuzația de ucidere din culpă și vătămăre corporală din culpă. Alți doi acționari sunt în fața procurorilor, nefiind exclus ca și aceștia să fie scoși cu cătușe din sediul Parchetului.  

În urma tragediei de la Clubul Colectiv și-au pierdut viața 31 de persoane, iar alte 90 se află în stare critică și gravă, în spitalele din Capitală.

”În cursul zilei de astăzi, 2 noiembrie 2015, au fost aduși cu mandat numiții Costin Mincu, Alin George Anastasescu și Paul Gancea (acționari ai clubului mai sus menționat), pentru a fi audiați în calitate de suspecți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, informează PÎCCJ.

Patronii Clubului Colectiv ar putea sta cel puțin zece ani în spatele gratiilor. În cazul în care încadrarea s-ar modifica și am putea vorbi de omor calificat, patronii de la Colectiv ar putea primi pedepse între 15 și 25 de ani de închisoare sau chiar închisoare pe viață, datorită numărului mare de pierderi de vieți omeniști.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*