Ultimele Știri

Prima rectificare bugetară din acest an, aprobată de Guvern

Prima rectificare bugetară din acest an a fost aprobată

rectificare bugetara

Guvernul a apobat, marţi, prima rectificare a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale din acest an, în forma propusă de Ministerul de Finanţe, premierul Victor Ponta dând asigurări că niciun minister nu pierde bani.

Singurele modificări aduse în şedinţa de marţi a Guvernului la forma prezentată de Ministerul Finanţelor au fost la Ministerul Apărării Naţionale şi la Ministerul Afacerilor Interne, modificări de formă, nu de conţinut.

„A fost vorba doar de relocări de bani, în cadrul aceluiaşi buget”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

Cele două acte normative vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

De asemenea, potrivit unor surse din Ministerul Finanţelor, la rectificarea bugetară au fost prevăzute şi sumele necesare punerii în aplicare, de la 1 august, a ordonanţei privind majorarea salariilor pentru demnitari.

Deşi premierul susţinuse că doreşte abrogarea actului normativ şi rediscutarea problemei majorării salariilor pentru demnitari la pachet cu noua lege a salarizării, ordonanţa nu a fost rediscutată în şedinţa de marţi a Executivului şi rămâne în vigoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*