Ultimele Știri

Prima plecare de la Cotroceni

scutaru

Administrația Prezidențială a postat un comunicat din care reiese că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 martie, decretul pentru eliberarea din funcția de consilier prezidenţial pentru securitate națională a lui Adrian-George Scutaru.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a generalului Ion Oprișor. 

Există posibilitatea că George Scutaru să ocupe funcția de director al Serviciului de Informații Externe, afirmă unele surse din Partidul Național Liberal.

George Scutaru a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial pe 22 decembrie, când preşedintele Klaus Werner Iohannis a semnat decretul de numire a sa în funcţia de consilier prezidenţial, alături de Sorin-Dan Mihalache, Dan-Andrei Muraru, Cosmin-Ștefan Marinescu şi Tratiana Niculescu Bran.

George Scutaru era consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale. În locul lui Scutaru va veni Ion Oprişor, care până în acest moment a deţinut funcţia de consilier de stat la Secretariatul CSAT, încă din mandatului fostului preşedinte, Traian Băsescu. 

George Scutaru, fost lider al deputaţilor PNL, a fost jurnalist al agenţiei Mediafax din 1993 până în 1998, când a devenit consilier al preşedintelui ApR, Teodor Meleşcanu, formaţiune politică la care şi-a depus şi adeziunea.

În 2001 Scutaru devine membru al PNL, în urma fuziunii cu ApR, şi obţine în 2002 funcţia de preşedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău. Din 2010 şi până anul acesta a condus organizaţia judeţeană a PNL Buzău. Scutaru a deţinut trei mandate consecutive de deputat şi s-a specializat în probleme de securitate, după ce a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Bucureşti.

Scutaru s-a pregătit pe probleme de securitate națională la Facultatea de Istorie din cadrul Universității București. Tot în acest domeniu în 2011 a urmat cursurile pentru oficiali civili şi militari pe probleme de securitate cibernetică (SES2/2011), Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall”, Garmish – Partenkirchen din Germania, iar în 2013 a urmat programul de informare organizat de Ambasada SUA la București și Misiunea SUA la NATO la baza aeriana NATO de la Geilenkirchen (Germania), Comandamentul Operațional Întrunit de la Brunssum (Olanda) și sediul NATO de la Bruxelles (Belgia).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*