Ultimele Știri

Prima medalie de aur obținută de un elev român la Olimpiada Internaţională de Biologie

Mircea Dan Mirea, din clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, a obținut anul acesta, medalia de aur la Olimpiada Internațională de Biologie. Aceasta este o premieră pentru România, întrucât este primul an în care medalia de aur pentru aceasta discliplină ajunge la noi.

Olimpiada s-a desfășurat în perioada 12 – 19 iulie, fiind cea de-a 26-a ediție, susținută de data aceasta, în Danemarca. La concurs au participat, în total, 239 de elevi, veniți din 62 țări.

Echipa României a mai fost formată din: Alexandru Ionuţ Duţă (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina), Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), medaliaţi cu bronz, şi George Cătalin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca), conform Ministerului Educației.

Deși țara noastră trimite încă din 1997 reprezentanți la Olimpiada Internațională de Biologie, niciunul dintre participanți nu a reușit să se întoarcă până acum cu medalia de aur. În primul an de participare al României la această olimpiadă, elevii s-au întors în țară cu o medalie de argint şi trei de bronz.

Campionul nostru, Mircea Dan Mirea, a cucerit și medalia de argint, în anul 2014, în Indonezia, anul acesta obținând cea de-a doua medalie la acest concurs.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*