Prima întâlnire dintre liderii Bisericii Catolice și Ortodoxe după 1.000 de ani

  • Adrian Marinescu
  • 12 februarie 2016
  • Externe
francis kiril

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Chiril a sosit joi la Havana pentru întâlnirea de vineri cu papa Francisc, o întrevedere istorică între capii a două dintre cele mai mari confesiuni creştine.

Această va fi prima întâlnire dintre un patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse şi şeful Bisericii Romano-Catolice de la schisma dintre Bisericile din Orient şi Occident în 1054.

Papa Francisc a părăsit Roma puţin înainte de ora 7:00 GMT, cu destinaţia Cuba, unde se va întâlni cu patriarhul rus Chiril.
Joi după-amiază la bordul unui avion al guvernului rus, Chiril a fost întâmpinat pe aeroportul Jose Marti de preşedintele cubanez Raul Castro. Patriarhul rus începe în Cuba un turneu în America Latină de 11 zile, pe parcursul căruia se va duce de asemenea în Paraguay şi Brazilia.

La rândul sau, papa Francisc va face o escală în Cuba în drum spre Mexic, discuţiile dintre cei doi lideri religioşi urmând să dureze circa 3 ore. După întâlnirea istorică dintre Papa şi Patriarh, suveranul Pontif îşi va continuă călătoria, plecând la Mexico City, iar sâmbătă va vizită altarul Fecioarei Maria din capitala mexicană, considerată inima catolicismului mexican.

Pontiful va zbura apoi în sudul statului Chiapas pentru a se întâlni cu reprezentanţii comunităţii indigene precum şi pacienţii de la un spital de copii din capitala mexicană.

Papa se va întâlni, de asemenea cu preşedintele Enrique Pena Nieto în ceea ce e considerată a fi o întâlnire simbolică, dat fiind faptul că în 1917, constituţia mexicană a limitat rolul Bisericii Catolice în viaţa publică, iar Papa Francis este primul pontif invitat la Palatul Naţional.

loading...

One thought on “Prima întâlnire dintre liderii Bisericii Catolice și Ortodoxe după 1.000 de ani

  1. Cine a scris articolul e idiot. Marea schisma a fost in anul 1514. 2016 minus 1514 sunt fix 502. halal Matematica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *