Prima dezbatere televizată Hillary Clinton-Donald Trump

  • Alexandra Rusu
  • 26 septembrie 2016
  • Externe

Democrata Hillary Cilinton şi republicanul Donald Trump se vor confrunta direct, pentru prima dată în dezbaterea prezidenţială ce va avea loc luni seara, în care cei doi îşi vor prezenta viziunile diferite în ceea ce priveşte viitorul  Statelor Unite ale Americii, anunţă The Associated Press.

Prima dezbatere prezidenţială se va desfăşura într-un climat problematic, deoarece ambi candidaţi sunt văzuţi negativ de un număr mare de americani. Astfel, candidatul democrat, Hillary Clinton, va trebui să îşi demonstreze credibilitatea, iar candidatul republican, Donald Trump, va lupta să convingă votanţii de faptul că temperamentul şi politicile campaniei sale sunt potrivite pentru Casa Albă.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, dat publicului săptămâna trecută de CNN, Hillary Clinton conduce în preferinţele de vot ale americanilor cu 45%, având un avans de 6% în faţa contracandidatului său republican, Donald Trump (39%).

Sondajele de opinie au arătat însă că avansul pe care Hillary Clinton îl are asupra miliardarului scade constant.

Cotidianul New York Times, care a anunţat sâmbătă într-un editorial că o susţine pe candidata democrata Hillary Clinton în alegerile pentru Casa Alba, spunând ca este mai calificata decât rivalul ei republican Donald Trump în gestionarea provocărilor cu care se confruntă Statele Unite. New York Times a admis că greşelile făcute de Clinton au denaturat percepţiile asupra caracterului său, dar a lăudat munca sa în restabilirea credibilităţii SUA în afacerile externe în calitate de secretar de stat şi în sprijinirea copiilor, femeilor şi familiilor de-a lungul carierei sale.

Clinton şi Trump se vor confrunta, luni, faţă în faţă într-o primă dezbatere prezidenţială televizată, dintr-un total de trei. Aceasta va avea loc la NBC, la ora 21.00, ora locală (ora 04.00 dimineaţa în Romania).

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *