Prima declarație a lui Iohannis, în Germania: Ce spune despre criza migrației

  • George Comănescu
  • 12 februarie 2016
  • Politică
klaus iohannis

Marea Neagră trebuie să constituie o zonă de importanţă strategică, a declarat vineri, la Munchen, preşedintele Klaus Iohannis.

„Fiindcă mă găsesc aici, la Munchen, pentru a participa la Conferinţa de securitate, am prezentat abordarea noastră pe care o voi relua şi în cadrul alocuţiunii pe care o voi avea la Conferinţa de securitate, şi anume importanţa flancului estic pentru NATO – flancul estic unde România joacă un rol important şi doreşte să joace un rol important în securizarea zonei. De asemenea, am atras atenţia asupra importanţei Mării Negre şi a regiunii Mării Negre, care nu este importantă doar pentru noi, şi trebuie să fie importantă pentru întreaga regiune şi pentru NATO, trebuie să constituie o zonă de importanţă strategică”, a spus Iohannis, după întrevederea cu premierul landului bavarez, Horst Seehofer, cu care a susţinut o declaraţie comună de presă.

El a precizat că o ‘temă foarte grea’ pe care a discutat-o cu oficialul bavarez a fost criza migraţiei, apreciind că aceasta ‘loveşte Bavaria mult mai mult decât România”.

Citește și: Klaus Iohannis, contrazis de propriul consilier în problema “acoperiților” din Justiție

„Am reiterat cu această ocazie opinia noastră: ‘Noi dorim să fim solidari, parte din soluţie, şi nu dorim să complicăm problema’. Pe de altă parte, am reiterat că este foarte importantă consolidarea graniţelor externe ale UE şi este foarte important ca acest flux de imigranţi să fie mult mai bine reglementat”, a afirmat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează începând de miercuri o vizită de lucru în Germania.

El s-a întâlnit joi cu preşedintele Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm. Începând de vineri şeful statului participă la Conferinţa de securitate de la Munchen, care se desfăşoară până duminică. Preşedintele Iohannis va fi vorbitor principal sâmbătă la panelul despre viitorul NATO.

loading...

2 thoughts on “Prima declarație a lui Iohannis, în Germania: Ce spune despre criza migrației

  1. E clar ce exprima Johannis ca se va apleca pana la pamant, in fata lui Merkel si a deciziilor ei de distrugere a Europei si in primul rand al Crestinismului!
    Pana si Franta sa saturat, si este impotriva, cine suntem noi romania sa fim pentru? Multe tari europene se feresc sa recunoasca ca Orban a avut dereptate, noi astia din Est suntem obisnuiti cu atacuriile salbatice ale islamului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *