Ultimele Știri

Prima ceainărie unde nu plătești consumația

A apărut și în România conceptul de anticafenea. Un local din București aduce pe piață ceva inedit. Este primul local din România unde nu se plătește consumația.

De puțin timp a fost inaugurată prima anticafenea în București. Mai mult, în acest local nu se plătește consumația ci timpul petrecut în incintă. Astfel, pentru doar 8 lei pe oră, ai acces la cărți din cele mai interesante domenii, reviste, enciclopedii, internet, computere, tablete, proiector dar și la un amfiteatru. În acest local se servește ceai și gustări, însă acestea nu se plătesc, ci sunt oferite din partea casei. 

4

La intrarea în local primești un semn de carte, cu citatele lui Seneca, Cicero sau ale altor filosofi sau scriitori. Fondatorii localului au pus la dispoziție tot ce au nevoie clienții. Pe lângă cărți și reviste, există scanner, imprimantă pe care clienții le pot folosi. Există și o mică bucătărie de unde cilentul își poate lua un ceai sau o gustare. 

2

Tariful este de 8 lei pe oră, însă, după 5 ore nu se mai percepe niciun fel de tarif. 

„Pentru noi, mai important este să vii aici şi, înainte de toate, să pui accent pe producţie, nu pe consumaţie”, au povestit fondatorii Anastasia Staicu şi Victor Alexa.

Scopul acestui local este de a-i face pe oameni să își folosească timpul liber în favoarea lor. Astfel, accesul la cărți și internet, îi vor face pe aceștia să se dezvolte și să învețe lucruri utile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*