Ultimele Știri

Prima Casă pentru românii din străinătate!

Românii din străinătate și-ar putea lua casă cu sprijin de la stat.

Potrivit unui proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe, programul Prima Casă va fi extins şi pentru românii care muncesc şi locuiesc în afara graniţelor. Cei care doresc să acceseze un asemenea credit, trebuie să facă dovada că dețin permis de ședere și de muncă în țara respectivă. Există și un nivel maxim al garanțiilor ce vor putea fi acordate și acesta se ridică la 25 de milioane de lei.

În afara graniţelor locuiesc în momentul de faţă aproape 2,5 milioane de români. Din 2009 şi până în prezent, prin programul Prima Casă, au fost acordate aproape 124.000 de garanţii. Valoarea medie a finanţărilor este de 38.000 de euro.

„Este o propunere venită din practică, prin care dorim să-i sprijinim pe românii care muncesc în străinătate să îşi achiziţioneze sau să îşi construiască o locuinţă. În acelaşi timp, măsura va contribui la o administrare mai eficientă şi la creşterea gradului de utilizare a portofoliului de garanţii din Programul Prima Casă”, a declarat, într-un comunicat, ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu.

Prevederile sunt incluse într-un proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de Ministerul Finanţelor. Garanţiile însumând 25 milioane lei, acordate până la finele anului românilor care locuiesc în străinătate pentru achiziţionarea sau construirea de locuinţe, provin din plafonul rămas nealocat sau neutilizat destinat ANL, devenit plafon general de garantare în cadrul Programului Prima Casă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*