Ultimele Știri

Prevederea din legea antifumat care a devenit viral pe internet

tigara

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat marţi legea referitoare la interzicerea fumatului în toate spaţiile publice închise cu 164 voturi „pentru” şi 20 „împotrivă”. Legea va intra în vigoare la 45 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial, după promulgarea sa de preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit noilor prevederi fumatul va fi interzis total, printre altele, în cluburi, baruri, restaurante, în taxiuri, instituţii de învăţământ, spitale, precum şi la locurile de joacă pentru copii indiferent dacă acestea sunt în aer liber sau în spaţiu închis.

O prevedere din legea antifumat, care spune cine are voie să fumeze în spații închise, a devenit viral pe internet. Astfel, singurii care nu au fost vizați de această prevedere sunt condamnații din închisorile de maximă securitate sunt singurii care au voie să fumeze în celulă, au decis parlamentarii.

„Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, cu excepția celulelor pentru deținuți din penitenciarele de maximă siguranță.

În penitenciarele de maximă siguranţă, în celule stă doar un singur deţinut, motiv pentru care, dacă fumează, nu afectează niciun alt cetăţean şi nici gardienii.”, se arată în textul legii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*