Ultimele Știri

Prețurile alimentelor au crescut, în ciuda reducerii de TVA. Care sunt cele mai mari scumpiri

Prețurile la alimente au început să crească, la nu mai mult de două luni de când TVA-ul la alimente a scăzut de la 24% la 9%. Unele magazine au crescut deja prețurile alimentelor cu 30%.

Deși s-au aflat sub atenta supraveghere a Consiliul Concurenţei, Protecţia Consumatorului sau ANAF, nu există un monitor al preţurilor, acest lucru făcând dificilă urmărirea reducerii de TVA în toate magazinele. Astfel, reducerea TVA a ajuns să nu fie aplicată de către mulți dintre comercianți.

Creșteri semnificative s-au înregistrat în 8 iunie – 4 august, alimentele care au suferit cele mai mari scumpiri fiind laptele, carnea de pui, salamul şi apa minerală. De exemplu, preţul unui litru de lapte Zuzu (1,5% grăsime) a crescut cu 14,7% faţă de 8 iunie, până la 3,98 lei în magazinul Carrefour Online.

Lucrurile stau chiar cu atât mai grav în magazinele Cora Drive, unde un pachet de 100 de grame de salam bănăţean Cris-Tim are un preţ cu aproape 30% mai mare, în timp ce un kilogram de pui grill Fragedo are un cost cu 14% mai mare faţă de 8 iunie, potrivit Ziarul Financiar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*