Ultimele Știri

Preţuri mai mici la biletele de avion decât la cele de tren

Preţuri mici la biletele de avion. Un drum cu avionul dus-întors Iaşi-Bucureşti, la acelaşi preţ ca biletul de tren

avion

Călătoriile cu trenul în România reprezintă o adevărată aventură. Pe lângă întârzierele frecvente, condițiile mizere și prețul biletelor reprezintă tot un dezavantaj. Există însă o veste bună venită din partea companiilor aeriene.

Concurența a făcut ca prețul biletelor să scadă atât de mult, încât un zbor pe o rută internă costă aproape la fel cât o călătorie cu trenul, iar pe lângă toate acestea, un alt avantaj în reprezintă economia de timp. Cursele de pe Aeroportul Iași către capitală au prețuri reduse și de trei ori după ce tur operatorii low-cost au introdus în program o astfel de destinație.

Modernizarea Aeroportului Iași a dus la creșterea interesului companiilor aeriene care și-au inclus în planul de zbor curse către destinații din Europa, dar și spre București. Asta în condițiile în care până nu demult doar Tarom opera zboruri de la Iași. Primele zboruri low cost către capitală vor fi în octombrie, dar biletele au fost deja scoase la vânzare.

Prețul unui bilet de tren până în capitală, clasa întâi, dus întors este de 300 de lei. Un bilet de avion pe aceeași rută, cumpărat anticipat, cu toate taxele, costă în medie 350 de lei. Dacă prețul între o călătorie cu trenul și una cu avionul ajunge să fie aproape același, din punctul de vedere al celor care călătoresc frecvent e important și timpul pierdut pentru a parcurge cei aproape 400 de kilometri.

O cursă cu trenul pe ruta Iași București durează aproximativ 7 ore. Cu avionul însă, pasagerii ajung la destinație în doar 50 de minute. Pentru a putea să își mențină tarifele și pentru a acoperi cererea, companiile aeriene low cost introduc aeronave cu o capacitate mare, de tip Beoing 737, de până la 160 de locuri.

În acest moment, de pe aeroportul Iași sunt 4 curse, tur-retur spre București, iar din octombrie vor mai fi introduse încă două.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*