Ultimele Știri

Prețul RCA: Transportatorii acuză ASF de manipularea opiniei publice

rca

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) cere preşedintelui ASF să prezinte realist datele negocierilor cu reprezentanţii transportatorilor, agenţi economici care asigură zeci de mii de locuri de muncă şi să nu mai manipuleze opinia public.

COTAR apreciază atitudinea Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care a hotărât ca societăţile de asigurare Generali, Groupama, Allianz – Tiriac, Asirom, Omniasig, Uniqa şi Euroins să reanalizeze metodele actuariale şi ipotezele folosite în calculul tarifelor RCA, să justifice modalitatea de aplicare a acestora, iar apoi să notifice la ASF noile tarife rezultate împreună cu notele de fundamentare şi bazele de date utilizate pentru calcule, dar de ce numai acestea.

“Membrii COTAR nu sunt de acord cu afirmaţia reprezentanţilor ASF care susţin că preţul poliţelor de asigurare nu au crescut decât cu sume până la 50 la sută. ,, Aşa cum ni s-a cerut, noi am adus sute pe poliţe de asigurare, prin care să demonstrăm că preţurile au crescut cu 100-200 la sută. Firmele de asigurare nu au venit cu niciun document care să arate contrariul. Orice zi întârziere în asigurarea unui preţ acceptabil pentru asiguraţi aduce beneficii numai asigurătorului şi ASF.

Noi nu am văzut din Comunicatul ASF şi din discuţiile purtate până acum că se doreşte dezamorsarea conflictului dintre asiguraţi şi asiguratori. În această situaţie, suntem nevoiţi să ne negociem drepturile în stradă, iar responsabilitatea blocării oraşelor a drumurilor naţionale şi judeţene revine exclusiv ASF”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Chiar si Consiliul Concurentei in cadrul intalnirii de ieri de la Camera Deputatilor unde au participat reprezentnti din partea ASF, Asiguratori ,Transportatori si Deputati ,reprezentantii Consiliului Concurentei au declarat ca in raportul pe care il vor da publicitatii in urmatoarele zile privind RCA se arata ca in ultima perioada au fost cresteri semnificative privind valoarea acesteia privind transporturile da marfa intre 20-180 % si in transporturile de persoane au fost intre 20-226 % .

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*