Ultimele Știri

Prețul RCA îi scoate pe transportatori în stradă. 10.000 de autovehicule vor fi aduse în Capitală

greva transportatori

Şase organizaţii din domeniul transporturilor anunţă organizarea unui amplu protest în dată de 17 decembrie 2015 la care vor fi mobilizate aproximativ 9.000 de mijloace de transport persoane – autobuze, autocare şi taxiuri. De asemenea, aproape 1.000 de camioane vor fi parcate în locuri stabilite de comun acord cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Cele şase organizaţii sunt: Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002), Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI), Asociaţia Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi (ANTTI) şi Asociaţia Operatorilor de Transport (APULUM).

Protestul se va desfăşura între orele 10.00 – 15.00, în faţă sediului Guvernului României. Menţionăm că cererea de autorizare a mitingului de protest a fost înregistrată în dată de 11 decembrie la Primăria Municipiului Bucureşti şi a fost aprobat ieri 14.12.2015

“Suntem decişi să facem această acţiune de protest în orice condiţii. ASF-ul condus de Mişu Negriţoiu trebuie să răspundă pentru dezastrul din piaţa de asigurări. Firmele de asigurări achită daunele după 4-6 luni şi atunci doar parţial. În schimb, ni se cere să plătim poliţe de asigurări obligatorii care depăşesc în multe cazuri pe cele achitate în Germania sau Austria”, atrage atenţia Mircea GRIGORE COTAR.

Potrivit preşedintelui COTAR, Vasile Ştefănescu, o poliţa RCA pentru un autobuz nou cu 30 de locuri şi fără să fi înregistrat daune a ajuns să fie ofertată la 88.806 lei (aproximativ 20.000 de euro) iar activitatea de taxi este în pericol din cauza preţului RCA scăpat de sub orice control. Cu cât cresc costurile cu RCA, cu atât scade numărul asiguraţilor, situaţie care creează o presiune tot mai mare pe sistemul de asigurări din România, ajungându-se că sistemul RCA să devină inoperabil. Mai mult, întreaga economie ar putea avea de suferit, ar scădea impozitele încasate, consumul de combustibil, încasarea de accize, am avea costuri mai mari în general cu transportul mărfurilor în România ceea ce ar duce la creşterea preţurilor tuturor mărfurilor.

Comusi Ion, COTAR, consideră că este obligatoriu că asigurarea de răspundere civilă auto – RCA, să poată fi încheiată la orice asigurător din UE. Creşterea aberantă a poliţelor RCA necesită măsuri urgente din partea Parlamentului, Guvernului şi ASF, prima măsură fiind aceea de a recunoaşte valabilitatea poliţelor RCA încheiate la orice asigurător sau broker din UE în conformitate cu prevederile privind libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi serviciilor, prevederi ce stau la baza funcţionarii Uniunii Europene, garantate şi în tratatul de aderare a României. Această măsură deschide cu adevărat libera concurenţă în piaţa RCA.

Reamintim cele 4 revendicări comune ale celor 6 organizaţii iniţiatoare ale protestului:

Solicităm intervenţia autorităţii pentru un cost al primei RCA suportabil de către transportatori, în condiţiile în care tariful RCA a ajuns să crească cu peste 300% în ultimele 6 luni pentru activitatea de transport persoane şi transport marfă, inclusiv taxi.

Eliminarea supraacizei începând cu dată de 1 ianuarie 2016.

Intervenţia Guvernului României pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligaţi să plătească sume enorme pentru drepturile de autor, deşi obiectul lor de activitate îl constituie transportul de persoane şi nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale în autobuze;

Solicităm sprijin pentru modificarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, astfel încât operatorii de transport să fie exoneraţi de obligaţia de a plăti lunar drepturile de autor numai pentru simplu fapt că autovehiculul este dotat cu un aparat de radio. Să se procedeze ca în Uniunea Europeană, să fie plătită o singură taxă la înmatricularea autovehiculului care va fi folosit la activitatea de transport persoane;

Urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate şi aprobate în Comisiile de dialog social (modificarea HG 69), documente care ar trebui înaintate la Guvern sau la Monitorul Oficial pentru publicare.

“Acest miting trebuie să producă modificări ale preţului RCA şi demisia la vârf în cadrul ASF în următoarele zile şi nu în următoarele săptămâni. Răbdarea noastră a luat sfârşit şi suntem pregătiţi pentru orice soluţii”, concluzionează Claudiu Săpunaru, preşedinte ANTTI.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*