Ultimele Știri

Preţul petrolului, la minimul ultimilor 6 ani

Preţ petrol

Evoluţia preţului petrolului cunoaşte un nou record negativ, astfel că țițeiul american West Texas Intermediate brut s-a ieftinit cu peste 2% până la 43,57 dolari/baril şi trage după el şi preţul petrolului Brent.

Prețul țițeiului pe piețele internaționale s-a prăbușit în acest sfârșit de săptămână, astăzi ajungând la cea mai redusă cotație din ultimii șase ani, de 43,57 dolari/baril.

Petrolul si-a început scăderea în luna iunie 2014 si de atunci a pierdut peste 50% din valoare. În această dimineaţă, petrolul Brent era cotat la 10.30 ora României, la 54.43 dolari barilul. iar cel WTI – la 44.32 dolari/baril.

Potrivit analiștilor economici, reducerea costului la petrol contribuie semnificativ la creşterea ofertei față de cerere pe piața mondială, pentru că nu există spaţiu de stocare.

Astfel, rezervele de petrol din Statele Unite au atins cel mai mare nivel din ultimii 80, în proporţie de 70% spaţiile de depozitare fiind ocupate. Japonia, de asemenea, a rămas cu 20% spaţiu liber de depozitare, iar în țările europene – sub 10%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*