Ultimele Știri

Prețul de 7.500 de lei anunțat de ASF nu este real. Ce sume vor plăti de fapt transportatorii

Prețul de referință pentru un camion de peste 16 tone comunicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) , de 7.500 de lei, nu este real, susține Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

ASF a anunțat în urma protestelor susține ieri de transportatori că urmează să stabilească un tarif de referință pentru asigurările auto obligatorii RCA, estimând un nivel de 7.500 de lei pe an în cazul camioanelor de peste 16 tone, însă prețul real va ajunge de fapt la 8.625 lei, cu tot cu profit și marja comercială.

„Tariful țintă comunicat de către ASF, în cuantum de 7.500 de lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa Bonus/Malus 0, are în final un cu totul alt cost. La acel cost de 7.500 lei se adaugă încărcări pentru profit (aproximativ 5%), precum și marja comercială (aproximativ 10%)”, ceea ce „conduce, în realitate, la un cost de 8.625 de lei a poliței RCA”, a precizat COTAR, într-un comunicat transmis vineri dimineață.

COTAR susține că la discuțiile de miercuri cu reprezentanți Guvernului și cu cei ai ASF, s-a stabilit un alt preț de referință, de circa 6.000 lei pentru un camion cu peste 16 tone.

„Observăm că, în decurs de 24 de ore, costul inițial al poliței RCA, agreat în data de 14 septembrie, la Guvern, a crescut subit cu peste 40%. (…) Dacă acest consiliu al ASF suferă de amnezie, îi reamintim valorile de cost agreate la Guvern, în baza raportului Milliman, pentru clasa B0 corespunzătoare următoarelor clase de autovehicule: autovehicule de taxi – 1.200 lei/an, autovehicule pentru transport persoane – 3.000 lei, autoutilitare de peste 16 tone –  6.000 lei”, a declarat președintele COTAR, Vasile Ștefănescu, citat în comunicat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*