Ultimele Știri

Prețul benzinei a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii trei ani şi jumătate

Litrul de benzină s-a ieftinit cu aproape 17% comparativ cu maximul atins în luna iulie, iar acest nivel a ajuns cel mai redus din ultimii trei ani şi jumătate. Astfel de la un maximum de 6,39 lei, azi un litru de benzină poate fi achiziţionat cu 5,31 lei.

Prăbuşirea barilului de petrol a provocat în statele lumii o inevitabilă scădere de preţ a benzinei, iar România, conform actualul nivel de preţ, se află pe locul 29 în lume din 61 de state analizate de Bloomberg.

Jurnaliștii menționează că România a înregistrat o creştere economică peste aştep­tări şi are drept ţintă adoptarea monedei euro în 2019. Venitul mediu zil­nic este de 28 de dolari şi sunt necesare cam 22% din acesta pentru a cumpăra un ga­lon de benzină (3,78 litri).

În acest clasament, Norvegia îşi menţine titlul de ţara cu cei mai scumpi carburanţi, fiindcă ţara scan­dinavă nu subvenţionează preţul la pompă şi alege să-şi folosească profiturile din industria petrolieră pentru servicii naţio­nale, cum ar fi educaţia gratuită sau infra­struc­tură.

Venezuela este din nou ţara cu cel mai ief­tin litru de benzină din lume, 0,01 dolari.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*