Pretendentul la conducerea Partidului Laburist din Marea Britanie doreşte blocarea Brexitului

  • Adelina Mitrache
  • 24 august 2016
  • Externe
marea britanie anglia ue uniunea europeana

Pretendentul la conducerea partidului Laburist, Owen Smith, promite să voteze împotriva declanşării Articolului 50, în condiţiile în care firmele din Uniunea Europeană iau în considerare reducerea activităţii din regat, scrie Bloomberg.

Owen Smith vrea să capitalizeze pe nemulţumirea legată de Brexit în încercarea sa de a prelua conducerea Partidului Laburist de la Jeremy Corbyn. El a promis că va încerca să blocheze startul exitului Marii Britanii prin votarea împotriva oricărei tentative de declanşare a Articolului 50, cu condiţia ca premierul Theresa May să nu supună actul final de „divorţ” de UE la un alt referendum.

„Britanicii au fost minţiţi de campania «leave: ei merită să aibă un cuvânt de spus în exitul pe care Tories vor să îl încheie cu UE”, a spus Smith.

„Nimeni nu ştie cum va arăta Brexitul. Ar putea să presupună terfelirea drepturilor muncitorilor şi normelor de mediu, deschiderea serviciului naţional de sănătate către competitori străini, sau să facă mai dificil comerţul cu vecinii noştri„, a adăugat el.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *