Ultimele Știri

Presupusul islamist care l-a decapitat pe jurnalistul american a fost identificat

După ce miercuri, Obama declara că va face toate demersurile necesare pentru a-l identifica pe responsabilul de moartea jurnalistului James Foley, au apărut noi piste. Rezultă că presupusul islamist care l-ar fi decapitat pe jurnalist, este de fapt un londonez , membru al unei grupări extremiste britanice.

În cursul zilei de miercuri, Obama declara că va proteja viața cetățenilor americani și îi va aduce în fața justiției pe cei care au fost autorii acestei crime. De asemenea, acesta menționa că întreaga lume este oripilată de asasinarea jurnalistului și că membrii grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Levan, au acționat cu lașitate asupra oamenilor nevinovați.

Serviciile de securitate fac eforturi pentru a recunoaște vocea din înregistrarea oferită de SI. Această înregistrare are o durată de 5 minute și a fost văzută de mii de persoane online. În înregistrare sunt sesizabile câteva detalii care ar putea fi importante în demersul anchetei, precum faptul că britanicul este stângaci și poartă cizme Timberland. Ea cuprinde mai multe amenințări aduse președintelui Obama și Occidentului.

Răspândirea înregistrării în domeniul online este considerată de specialiști una de natură ridiculizantă pentru musulmanii britanici și contribuie la încurajarea actelor de terorism din partea acestora. Se consideră chiar că acest act de decapitare era cunoscut de dinainte să aibă loc în urma unor mesaje postate înainte de asasinare, pe Twitter, de juhadiștii britanici.

isis

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*