Ultimele Știri

Presiuni în dosarul morții polițistului Gigină: Cum a încercat șeful Poliției Române să mușamalizeze ancheta

Noi detalii din dosarul morții polițistului Bogdan Gigină ies la iveală. Șeful Poliției Române a vrut să mușamalizeze de la început ancheta cu privire la acest incident.

Pentru a împiedica ancheta, șeful Poliției Române a trimis trei controale peste Serviciul Omoruri din Poliția Capitale, care cerceta cazul.

Controlorii prim-ministrului au cercetat cum a pornit anchetarea polițiștilor de la Serviciul Omoruri, după cum se arată în raportul Corpului de Control. “În baza planului de control tematic (…), aprobat de către Inspectoratul -General al Poliției Române (…), la Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB (Direcția Generală a Poliției Municipiului București – n.r.) a fost efectuat un control tematic. În Nota Raport (…), șeful Serviciului Control Intern (…) a stabilit ca majoritatea membrilor comisiei de control să fie specialiști din cadrul Serviciului Structura de Securitate și Direcției de Comunicații și Tehnologia Informației (13 polițiști) și 4 ofițeri din cadrul Direcției Control Intern, în total 17 persoane. (…) Astfel, în data de 28.01.2016, la sediul Direcției Control Intern, între președintele comisiei de control tematic și cei 17 membri ai comisiei de control tematic a fost încheiat un proces-verbal, fără număr de înregistrare, în care a fost consemnat faptul că la data respectivă s-a procedat la efectuarea documentării și instruirii membrilor comisiei de control tehnic.

La aceeași dată, ora 12.00, comisia de control tehnic s-a deplasat la sediul DGPMB (Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – n.r.) în vederea prezentării reprezentanților structurii evaluate a planului de control tematic, sens în care a fost încheiat un proces-verbal, fără număr de înregistrare.

Prin urmare, dispoziția zilnică, emisă de Inspectorul General al Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, planul de control tematic (…), aprobarea planului de control de către  Inspectorul General al Poliției Române și semnarea acestuia de alte 5 persoane cu funcții de conducere în cadrul IGPR, anunțarea, mobilizarea și instruirea membrilor comisiei de control, întocmirea procesului-verbal semnat de toate cele 18 persoane ale comisiei de control, deplasarea și ajungerea la fața locului au avut loc în data de 28.01.2016, într-un timp relativ scurt, respectiv în intervalul orar 8.00-12.00”, se arată în documentul Corpului de Control, citat de România Liberă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*