Ultimele Știri

Preşedintele va promulga legea prin care parlamentarii şi-au acordat pensii speciale

klaus iohannis

Legea prin care parlamentarii și-au acordat pensii speciale va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, conform unor surse din Administrația Prezidențială, citate de Adevărul.

Președintele mai putea ataca această lege prin sesizarea Curţii Constituţionale (CCR), însă a ales să nu apeleze la această măsură, considerând că nu are temei pentru a merge cu legea în faţa judecătorilor constituţionalişti.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei consideră adoptarea Legii privind pensiile speciale pentru parlamentari  drept o sfidare la adresa cetăţenilor României, dar mai presus de orice o încălcare a drepturilor omului şi un act de discriminare, prin tratamentul diferenţiat aplicat cetăţenilor României, conform Adevărul.

De asemenea, Asociația pentru Dezvoltarea României au făcut apel la președinte să nu promulge această lege și să sesizeze de urgență Curtea Constituțională a României.

„Astfel, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, organizaţia care consideră Parlamentul instituţia supremă în arhitectura democraţiei statului român şi care este alături de Parlament pentru a îi întări autoritatea şi rolul în raport cu Guvernul şi celelalte instituţii, astfel încât interesele cetăţenilor să fie cât mai bine reprezentate, face apel către presedintele Klaus Iohannis să nu promulge legea pensiilor speciale pentru parlamentari si sa sesizeze, de urgenţă, Curtea Constituţională a României“, se arată într-un comunicat al Asociaţiei pentru Dezvoltarea României (AID). Cu toate astea, Iohannis nu va ataca la CCR legea, singura cale de atacat care i-a mai rămas după ce a retrimis legea în Parlament.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*