Ultimele Știri

Președintele turc, Recep Erdogan, critică dur contracepția

Președintele Turciei, Recep Erdogan, cunoscut pentru afirmațiile pripite și pentru exprimarea convingerii că femeile nu sunt egale cu bărbații, a catalogat contracepția drept „trădare”.

„Unul sau doi copii nu sunt suficienți. Pentru a ne întări națiunea, avem nevoie de o populație mai dinamică și mai tânără. Avem nevoie de aceasta pentru a aduce Turcia la nivelul civilizațiilor moderne”,a subliniat el în fața tinerilor însurăței. „În această țară, diverși opozanți s-au implicat în trădarea reprezentată de controlul nașterilor de mai mulți ani, căutând să ne secătuiască generația”, a adăugat președintele turc.

„Un (copil) este sinonimul solitudinii, doi al rivalității, trei al echilibrului și patru al abundenței. Iar Dumnezeu are grijă de restul”, a subliniat el, potrivit unor declarații relatate de agenția de presă Dogan, care a publicat și un clip video cu discursul său.

Recep Erdogan,  tată a patru copii, două fete și doi băieți, a emis deja propuneri menite să limiteze dreptul la avort și la pilula de a doua zi. Dar discursul de duminică este cel mai virulent pe care l-a pronunțat împotriva principiului contracepției, notează agenția de presă franceză.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*