Ultimele Știri

Președintele Traian Băsescu a promulgat legea prin care se stabilește că profesia de medic nu poate fi asimilată celei de funcționar public

Președintele României, Traian Băsescu, a promulgat miercuri, 8 octombrie, o lege conform căreia medicii nu vor mai fi considerați funcționari publici. Această lege a fost promulgată după ce , în luna iulie, a fost trimisă spre reexaminare Parlamentului. Pe de altă parte, Colegiul medicilor văd această modificare ca pe una pozitivă, afirmând că s-a înțeles în sfârșit faptul că medicina este o profesie liberală.

Potrivit cererii de reexaminare, președintele critica articolul care prevedea: ””având în vedere natura profesiei de medic şi obligaţiile fundamentale ale medicului faţă de pacientul său, medicul nu este funcţionar public şi nu poate fi asimilat acestuia”. Băsescu este de părere că prin această modificare li se reduce responsabilitatea medicilor, nemaiputând fi atacați penal.

În cererea de reexaminare, acesta precuza: „Prin această modificare, medicii nu mai pot fi asimilaţi în categoria funcţionarilor publici în sensul legii penale care consideră funcţionar public „orice persoană care exercită un serviciu de interes public prin care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public”.

Pe de altă parte, Colegiul Medicilor a mulțumit celor 80 de senatori și 287 de deputați pentru modificarea adoptată legii nr.95/2006:

„Colegiul Medicilor din România consideră că este un mesaj care va perceput pozitiv de către corpul profesional al medicilor într-un moment în care asistăm la un exod al medicilor în străinătate, datorat și faptului că nu li se protejează independența în realizarea actelor profesionale. Este un prim indiciu semnificativ, dar în continuare mai trebuie adoptate acte legislative care să consolideze poziția medicului și să apere interesele pacientului”.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Președintele Traian Băsescu a promulgat legea prin care se stabilește că profesia de medic nu poate fi asimilată celei de funcționar public

  1. Mai tzatza de matza…..tu inca nu ai plecat acasa….?. Pleaca omule ca ne-am saturat sa te mai vedem sau sa te auzim.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*