Preşedintele SUA, nemulțumit de ”isteria” produsă de ieșirea Marii Britanii din UE

  • Nicoleta Ungureanu
  • 28 iunie 2016
  • Externe

Preşedintele american Barack Obama a vorbit despre ”isteria” provocată de referendumul în urma căruia s-a decis ieșirea Marii Britanii din UE și avertizează că schimbările cataclismice sunt improbabile, conform Reuters.

Obama a atras atenția asupra faptului că s-a produs o isterie nefondată.

„În urma votului de Brexit s-a stârnit un pic de isterie, de parcă NATO ar fi dispărut, alianţa transatlantică s-ar fi dizolvat şi fiecare stat s-ar fi retras în propriul colţ. Ori asta chiar nu s-a întâmplat,” a declarat Obama în cadrul unui interviu difuzat marţi de postul public de radio NPR.

Preşedintele american a mai spus că respectă decizia alegătorilor din Marea Britanie, deşi se opune acestei mişcări, adăugând că rezultatul referendumului a semnalat faptul că alegătorii britanici au reacţionat contrar unei Europe care creştea prea repede şi „fără consensul care ar fi fost de dorit”.

Rezultatul referendumului din Marea Britanie a afectat puternic pieţele financiare internaţionale, a declanşat o criză politică majoră în Regatul Unit şi a cauzat temeri privind viitorul Europei, conform Mediadax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *