Ultimele Știri

Președintele și premierul vor avea salarii egale

În Legea salarizării va exista o ierarhizare, spune ministrul muncii, Rovana Plumb. Aceasta a declarat că președintele și prim-ministrul se vor afla pe același palier de salarizare.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, președinte interimar al PSD, a declarat că în Legea salarizării, că va exista o ierarhie, astfel încât situațiile în care un secretar de stat câștiga mai mult decât un ministru să nu mai fie întâlnite.

Totodată, ministrul a spus că pe viitor președintele României și prim-ministrul se vor situa pe același palier de salarizare la fel și președintele ÎCCJ, președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului.

„Ne-am asumat anumite angajamente politice și mă refer la Legea salarizării, precum și la Legea privind venitul minim de inserție, care va pleca în Parlament, în cursul acestei luni. În primul rând, este un haos în salarizarea celor care au grijă de sănătate, de educație, cei care trebuie să furnizeze servicii publice de calitate la nivelul admistrației publice locale. Medicii sunt în sistemul bugetar și sunt salarizați pe baza legilor existente în sistemul de salarizare bugetar. Criteriile acestei legi au fost negociate și stabilite de comun acord cu instituțiile financiare internaționale. Raportul între minimum și maximum e 1 la 18.  Pe prima treaptă întră prim-ministrul, intră președintele, președintele ÎCCJ, președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului – exact salariul egal pentru cele trei puteri in stat”, a declarat Rovana Plumb.

Rovana Plumb a declarat că salariu minim pe economie va mai cunoaște, în curând, o creștere.

„Așa cum ne-am angajat, în ianaurie 2016, vom avea un salariu minim pe economie de 1.200 de lei, astăzi e 1.050 de lei”, a spus ministrul.

Se pare că pe viitor, medicii și profesorii se vor putea situa pe aceeași treaptă de salarizare însă acest lucru se va întâmpla doar în baza unor consultări. Mai mult, ministrul a declarat că nu vor mai exista cazuri în care un sectretar de stat să câștige mai mult decât un ministru.

„Va fi o ierarhie în funcție de mai multe criterii și principii. În ce ne privește pe aparatul guvernamental, în funcție de răspunderile pe care le avem”, a precizat Plumb. 

Rovana Plumb a declarat că pe viitor vor crește și pensiile și că un prim pas a fost făcut, prin ridicarea limitei la care se aplică impozitul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*