Ultimele Știri

Președintele României s-a întâlnit cu omlogul său italian la Roma

klaus iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită oficială în Italia, luni și marți, acesta fiind primit de omologul său italian, Sergio Mattarella.

Klaus Iohannis are programate întâlniri cu reprezentanții comunității românești din Italia și se va întâlni luni și cu președintele Senatului italian, Pietro Grasso.

Marți, șeful statului va avea convorbiri cu președintele Consiliului de Miniștri din Italia, Matteo Renzi, și se va întâlni cu studenți români în această țară.

Înainte de plecarea la Roma, președintele Iohannis a precizat că discuțiile cu oficialii italieni vizează modalitățile în care se poate întări colaborarea dintre cele două țări în UE și NATO, aderarea României la Schengen, comunitatea de români din Italia, sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova și situația din Ucraina.

Din delegația care îl însoțește pe șeful statului în deplasarea externă fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Cosmin Marinescu, Ion Oprișor, Andrei Muraru, Lazăr Comănescu și secretarul de stat în MAE George Ciamba.

Șeful statului s-a deplasat în Italia împreună cu soția sa, Carmen Iohannis.

klaus 1

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*