Ultimele Știri

Preşedintele PMP Elena Udrea, sub control judiciar

Lidera Partidului Mişcarea Populară a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft, existând suspiciuni de corupţie.

Elena Udrea este acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere. Lidera PMP a fost pusă  jub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Potrivit unor surse judiciare aceasta ar fi primit bani de la fostul său soţ Dorin Cocoş. Aceasta ar fi avut cunoştinţă de acţiunile soţului său în contractul licenţelor IT şi ar fi primit sume regulate de la acesta printr-o firmă personală.

Elena Udrea are următoarele obligaţii pe durata controlului judiciar:

a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție și la Secția 2 Poliție București ori de câte ori este chemată;
b) să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție și Secția 2 Poliție București cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Secția 2 Poliție București, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească mun. București, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de ceilalți inculpați, alți participanți la comiterea infracțiunii, martorii din dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.

Elenei Udrea îi poate fi schimbată măsura controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, dacă nu va respecta obligaţiile care i se revin.

Procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*