Ultimele Știri

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind eliminarea a 102 taxe

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe și tarife. 

Inițial legea aprobată de fostul Parlament și a fost atacată de președintele României la Curtea Constituțională nemulțumit de eliminarea taxelor radio-tv.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.”, transmite Administrația Prezidențială într-o comunicare pentru stiripesurse.ro

Președintele a uzat și de dreptul de atac la Curtea Constituțională pentru un control de constituționalitate. La sfârșitul anului trecut CCR s-a pronunțat în sensul că legea este constituțională.

Apoi președintele a retrimis legea Parlamentului pe procedura reexaminării. Cum Parlamentul i-a retrimis-o în aceeași formă președintele a trebuit să o promulge.

Legea va intra în vigoare după ce decretul prezidențial de promulgare a legii va fi publicat în Monitorul Oficial Partea I.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*