Ultimele Știri

Preşedintele Iohannis face o vizită de stat în Turcia şi se va întâlni cu preşedintele Erdogan

Preşedintele Klaus Iohannis începe, marţi, o vizită de stat de trei zile în Turcia, în cadrul căreia va avea întrevederi cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, şi cu prim-ministrul Ahmet Davutoğlu.

În prima zi a vizitei, Klaus Iohannis se va opri la Istanbul, unde se va întâlni cu guvernatorul provinciei, Vasip Şahin, şi cu primarul oraşului, Kadir Topbaş. O altă întâlnire la Istanbul va fi cea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din oraş.

Miercuri, Klaus Iohannis se deplasează la Ankara unde va avea o întrevedere cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdoğan. Apoi preşedintele României va avea discuţii cu preşedintele Marii Adunări Naţionale, İsmail Kahraman, şi cu premierul Ahmet Davutoğlu.

”Obiectivul general al vizitei preşedintelui Iohannis vizează consolidarea cooperării bilaterale pe baza Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia, semnat în anul 2011. În cadrul discuţiilor oficiale vor fi abordate o serie de teme ale agendei bilaterale, regionale, internaţionale şi de securitate, precum cooperarea economică, colaborarea în cadrul NATO şi în domeniul militar, aspecte privind dialogul UE-Turcia, cu accent pe problemele migraţiei”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*