Ultimele Știri

UPDATE: Hollande, la Ghimbav: Este un proiect de dimensiune europeană; are vocația să consolideze industria apărării în Europa

ciolos-hollande

Președintele Franței, Francois Hollande, și premierul Dacian Cioloș au sosit marți la Ghimbav, unde vizitează fabrica de elicoptere Airbus România.

UPDATE: Președintele Franței, Francios Hollande, a declarat, marți, la fabrica Airbus Helicopters de la Ghimbav, că acesta este un proiect de dimensiune europeană care vine să consolideze industria apărării în Europa.

„Este un proiect de dimensiune europeană deoarece are de asemenea vocația să consolideze industria apărării în Europa. Este ceea ce dorim să facem și ceea ce doresc să propun peste câteva zile la summitul de la Bratislava. Trebuie să avem o cooperare (…) pentru a putea să dăm Europei condițiile pentru a avea o politică europeană de apărare”, a spus Hollande, într-o declarație comună cu premierul Dacian Cioloș.

Celor doi oficiali le va fi prezentat un elicopter model H215, tipul de elicopter care se va produce la Airbus România.

Cioloș și Hollande vor fi întâmpinați de un grup de elevi de la Colegiul Tehnic Transilvania din Brașov, elevi care învață din acest an în prima clasă cu profil aeronautic a liceului.

Potrivit unor surse oficiale, primul elicopter model H215 va fi produs la Ghimbav până la sfârșitul anului viitor.

La finalul turului, cei doi oficiali vor susține declarații de presă comune.

François Hollande este însoțit în această vizită de stat de circa 30 de directori de companii franceze.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*