Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, încurajează puteri sporite pentru DNA

Joachim Gauck

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, a lăudat luni, la Palatul Cotroceni, activitatea DNA, instituţie care în opinia sa ar trebui să devină a treia putere în stat în România, conform traducerii oficiale a Palatului Cotroceni.

”Aş vrea să subliniez în mod deosebit activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de la care porneşte un semnal îndreptat nu numai către economie, mediu de afaceri, dar şi către politic. Este unul dintre pilonii principali ai procesului de reformă. Noi calculăm că în societate există conflicte şi dorim să consolidăm activitatea de pildă a DNA-ului, ca a treia putere în stat”, a subliniat preşedintele german.

El a prezentat schimbările pe care Germania le aşteaptă de la România, pentru că antreprenorii germani aşteaptă condiţii-cadru legale viabile din partea statului roman. 

”Pentru a beneficia de potenţialul existent şi pentru a putea oferi cetăţenilor României evoluţiile pe care ei le aşteaptă, pe lângă spiritul antreprenorial pe care îl putem oferi, avem nevoie însă şi de condiţii-cadru legale viabile. Noi vă urmărim cu mare atenţie evoluţiile, domnule preşedinte. Cu mare plăcere constat că sprijiniţi aceste reforme, că o face Guvernul României şi mai ales în ceea ce priveşte combaterea corupţiei de către justiţie aveţi realizări importante. Justiţia este în stare să ofere soluţii la problemele existente”, a spus preşedintele Republicii Federale Germania.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *