Ultimele Știri

Președintele Germaniei a transmis un mesaj pentru Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, noul președinte ai României, primește mesaje de felicitare din partea politicienilor europeni. 

Președintele Germaniei ținut să îi transmită omologului său din România, un mesaj de felicitare.

„Preluaţi mandatul în vremuri marcate de mari provocări la adresa Europei şi a ţării dumneavoastră. Fiţi sigur că Germania va continua să sprijine şi în viitor România pe drumul reformelor care urmează să fie făcute, în principal în privinţa îmbunătăţirii statului de drept”, i-a spus Joachim Gauck lui Klaus Iohannis.

Printre cei care încă îi transmit mesaje președintelui Iohannis se numără și președintele Consiliului European, Hermn Van Rompuy.

„În numele Uniunii Europene, aş dori să îl felicit pe domnul Klaus Iohannis pentru alegerea sa în funcţia de preşedinte al României. Am convingerea că va contribui la dezvoltarea în continuare a Uniunii Europene”, a declarat Herman Van Rompuy.

Liderul popularilor europeni, Joseph Daul, a remarcat succesul lui Klaus Iohannis la alegeri.

”Sunt mândru de poporul român. Victoria lui Klaus Iohannis este o veste excelentă pentru România şi pentru Uniunea Europeană. Este o victorie a valorilor de centru-dreapta şi sunt mândru de rolul jucat de Partidul Popular European”, a afirmat Joseph Daul.

Președintele Lituaniei i-a transmis un mesaj președintelui României prin intermediul unei rețele de socializare.

„Felicitări lui Klaus Iohannis, preşedintele ales al României. Aştept cu interes cooperarea în Uniunea Europeană şi NATO”, a scris liderul lituanian.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*