Ultimele Știri

Președintele Franței ordonă „intensificarea” loviturilor contra SI în Siria dar și în Irak

Francois Hollande a ordonat „intensificarea” loviturilor contra grupării Statul Islamic (SI) în Siria dar și în Irak, a anunțat președinția franceză joi seară, la șase zile după atentatele de la Paris, revendicate de SI.

Șeful statului „a dat instrucțiunile necesare intensificării operațiunilor militare în curs în lupta contra Daesh (acronim arab pentru SI) în Siria și în Irak”, scrie președinția într-un comunicat difuzat la sfârșitul unui Consiliu de apărare și citat de AFP.

Hollande a declarat luni, în discursul rostit în faţa membrilor Parlamentului, reuniţi la Versailles, că Franţa este “în război” împotriva terorismului, iar atentatele de la Paris sunt agresiuni împotriva “stilului de viaţă” şi “valorilor” franceze.

“Ne confruntăm cu o organizaţie, Daesh (Stat Islamic), care dispune de teritorii, de resurse financiare şi de capacităţi militare. De la începutul anului, organizaţia teroristă a comis atacuri la Paris, în Danemarca, în Tunisia. Aceşti terorişti masacrează zilnic oameni; de aceea, distrugerea Daesh (Stat Islamic) este obligaţia întregii comunităţi internaţionale. Am cerut Consiliului de Securitate ONU să se reunească rapid pentru adoptarea unei rezoluţii în sensul distrugerii organizaţiei teroriste”, a precizat Hollande.

“Trebuie să distrugem această organizaţie pentru a salva populaţia, dar şi pentru a ne apăra şi a evita venirea lor pe teritoriile noastre. Siria a devenit cea mai mare fabrică de terorişti din lume. Este necesară o coaliţie internaţională unică. În acest sens, mă voi întâlni cu preşedinţii din SUA şi Rusia, Barack Obama şi Vladimir Putin, pentru a discuta despre unificarea forţelor”, a adăugat Hollande.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*