Ultimele Știri

Preşedintele francez Francois Hollande avertizează Marea Britanie: ‘Este cel mai important punct’

Britanicii au votat în proporție 51,9 la sută să iasă din Uniunea Europeană, într-un referendum istoric ce pune capăt celor 43 de ani în care Regatul Unit a făcut parte din blocul comunitar.

Accesul Marii Britanii la piaţa unică europeană este condiţionat de garantarea liberei circulaţii a persoanelor, a declarat preşedintele francez Francois Hollande, în timpul unei conferinţe de presă cu premierul britanic Theresa May, scrie cotidianul The Guardian pe pagina electronică.

„Marea Britanie are astazi acces la piaţa unică, deoarece garantează cele patru libertăţi. În cazul în care doreşte să rămână în cadrul pieţei unice este decizia ei de a stabili cât de departe şi cum va face să garanteze cele patru libertăţi,” a declarat liderul francez.

„Nu pot fi separate una de cealaltă. Nu poate exista libera circulaţie a mărfurilor, libera circulaţie a capitalurilor, libera circulaţie a serviciilor atât timp cât nu există libertatea de circulaţie a oamenilor (…) Aceasta va fi o alegere cu care se va confruntă Marea Britanie – să rămână pe piaţa unică şi implicit să îşi asume garantarea liberei circulaţii sau să aibă un alt statut,” a adăugat Hollande.

„Este cel mai important punct. Acesta este punctul care va face obiectul negocierilor,” a completat preşedintele francez.

Un subiect major al campaniei pentru referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE a fost tocmai acela al imigraţiei, liderii pro-Brexit cerând limitarea imigraţiei cetăţenilor UE în Regatul Unit, fapt ce ar reprezenta o încălcare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Preşedintele francez Francois Hollande avertizează Marea Britanie: ‘Este cel mai important punct’

  1. UK o sa accepte libera circulatie, altfel o sa faca afaceri doar cu Asia,Africa America…dar in Europa au cea mai mare cifra de afaceri la care nu renunta cu siguranta.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*