Președintele Comisiei Europene: Țin o listă neagră cu cei care m-au trădat

  • Adelina Mitrache
  • 2 august 2016
  • Externe
junker

Președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a dezvăluit că ține „o mică listă neagră” în care își notează numele oamenilor care l-au trădat, dar nu a dorit să spună ce persoane se regăsesc pe listă. Cotidianul The Guardian speculează că pe această listă s-ar putea regăsi nume precum cel al premierului ungar Viktor Orban, acuzat de derive autoritare, sau Boris Johnson și Nigel Farage, liderii taberei pro-Brexit.

„Țin o mică listă neagră numită ‘Le Petit Maurice’ (Micul Maurice) în care, în ultimii 30 de ani, am notat atunci când cineva m-a trădat. Nu sunt răzbunător, dar am o memorie bună”, a declarat Juncker pentru cotidianul belgian Le Soir.

Șeful executivului european a explicat că lista nu este plină, deoarece oamenii „rar” îl trădează. Președintele CE a mai povestit că a început această listă încă din timpul în care s-a aflat în fruntea guvernului luxemburghez.

Fiți atenți. Micul Maurice vă așteaptă”, a avertizat Juncker.

The Guardian comentează că, deși este tentant să ne imaginăm că pe lista lui Juncker apare și numele liderului demisionar al UKIP, Nigel Farage, Juncker spune că-l respectă pe Farage și îl consideră „„oarte distractiv” și erudit.

Dar Juncker, cunoscut pentru îmbrățișările sale exuberante și pentru felul în care își întâmpină invitații, cu câte-o palmă dată pe spinare, s-a străduit totodată să explice că de fapt nu l-a îmbrățișat pe Farage atunci când s-au întâlnit ultima dată, în Parlamentul European de la Strasbourg, după referendumul din Marea Britanie în care a câștigat tabăra Brexit.

I-am șoptit ceva la ureche și nu era un compliment. Din fotografii rămâneai cu impresia că l-aș fi îmbrățișat”, a spus Juncker.

El a adăugat că îl numește în mod constant „dictator” pe Viktor Orban și a apreciat că umorul său este mai degrabă calculat, decât cinic.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *