Preşedintele Columbiei, câştigătorul premiului Nobel pentru Pace, va dona banii victimelor conflictului grupării FARC

  • Durac Anda
  • 10 octombrie 2016
  • Externe

Câştigătorul premiului Nobel pentru Pace 2016, Juan Manuel Santos, preşedintele Columbiei, a declarat că va dona peste 886.375 euro victimelor conflictului dintre Guvernul columbian şi membrii grupării FARC, anunţă Mediafax.

În urma unei vizite într-un oraş din vestul Columbiei, în care mii de oameni au fost ucişi în timpul timpul conflictului dintre rebelii FARC şi miliţiile de extremă dreapta.

Preşedintele columbian Juan Manuel Santos a primit, vineri, 7 octombrie, Premiul Nobel pentru Pace pe 2016, acordat ca urmare a eforturilor depuse pentru soluţionarea pe cale paşnică a războiului civil din Columbia.

Preşedintele Santos a iniţiat negocierile care au culminat cu semnarea unui acord de pace între Guvernul columbian şi gherilele comuniste FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia), şi a depus eforturi constante pentru ca procesul de pace să continue, se mai afirmă în comunicat, care precizează că rezultatul referendumului privind acordul de pace nu a fost cel dorit de preşedintele Santos, o majoritate restrânsă a alegătorilor columbieni a decis împotriva acordului.

Conflictul civil dintre guvern şi FARC a izbucnit în 1964 şi a provocat peste 260.000 de victime şi dislocarea internă a milioane de columbieni, stând la baza dezvoltării cartelurilor de droguri din ţara sud-americană, find unul dintre cele mai îndelungate războaie civile din epoca contemporană şi ultimul conflict armat de pe continentul american.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *