Ultimele Știri

Preşedintele Columbiei, câştigătorul premiului Nobel pentru Pace, va dona banii victimelor conflictului grupării FARC

Câştigătorul premiului Nobel pentru Pace 2016, Juan Manuel Santos, preşedintele Columbiei, a declarat că va dona peste 886.375 euro victimelor conflictului dintre Guvernul columbian şi membrii grupării FARC, anunţă Mediafax.

În urma unei vizite într-un oraş din vestul Columbiei, în care mii de oameni au fost ucişi în timpul timpul conflictului dintre rebelii FARC şi miliţiile de extremă dreapta.

Preşedintele columbian Juan Manuel Santos a primit, vineri, 7 octombrie, Premiul Nobel pentru Pace pe 2016, acordat ca urmare a eforturilor depuse pentru soluţionarea pe cale paşnică a războiului civil din Columbia.

Preşedintele Santos a iniţiat negocierile care au culminat cu semnarea unui acord de pace între Guvernul columbian şi gherilele comuniste FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia), şi a depus eforturi constante pentru ca procesul de pace să continue, se mai afirmă în comunicat, care precizează că rezultatul referendumului privind acordul de pace nu a fost cel dorit de preşedintele Santos, o majoritate restrânsă a alegătorilor columbieni a decis împotriva acordului.

Conflictul civil dintre guvern şi FARC a izbucnit în 1964 şi a provocat peste 260.000 de victime şi dislocarea internă a milioane de columbieni, stând la baza dezvoltării cartelurilor de droguri din ţara sud-americană, find unul dintre cele mai îndelungate războaie civile din epoca contemporană şi ultimul conflict armat de pe continentul american.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*