Ultimele Știri

Preşedintele ANAF: Aproape 200.000 de persoane fizice au datorii la stat, listele vor fi publicate luni

anaf

Între 180.000 şi 200.000 de persoane fizice au datorii la bugetul statului sau la alte bugete publice, iar listele sunt finalizate şi vor fi publicate luni, a declarat preşedintele Agenţiei Naţioanle de Administrare Fiscală, Dragoş Doroş, într-o emisiune difuzată duminică la Digi 24.

ANAF anunţase că va publica listele la începutul lunii mai, dar a amânat publicarea pe motiv că în săptămâna 25 – 29 aprilie a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să îşi stingă datoriile sau să îşi clarifice situaţia fiscală.

Fiascul urmează să publice doar numele persoanelor fizice care au restanţe la buget de cel puţin 1.500 de lei. 

„Listele vor fi urcate pe site luni. Nu aş spune că sunt liste ale ruşinii, oricin poate trece printr-o astfel de situaţie la un moment dat”, a spus Doroş, care nu a precizat valoarea totală a datoriilor persoanelor fizice. 

Până acum, ANAF a publicat, în 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii lşi mari cu datorii  neplătite la stat.  Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei şi alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie să plătească Fiscului 3,8 miliarde lei.

În 11 mai, ANAF a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat şi la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici şi instituţii publice cu restanţe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de către Fisc.

„Această listă este o contrângere benefică şi pentru ANAF, şi pentru contribuabili. Pentru noi, pentru că avem ocazia să ne facem un bilanţ şi să ne curăţăm datele”, a mai afirmat Doroş.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*