Ultimele Știri

Preşedinte Kârgâzstanului: „Femeile în fuste mini nu ajung atentatori sinucigaşi“

Almazbek Atambayev

Femeile se pot radicaliza şi deveni terorişti dacă în prealabil au îmbrăcat portul islamic, a spus Almazbek Atambayev, preşedintele Kârgâzstanului, într-o intervenţie din cadrul unei dezbateri pe tema identităţii culturale.

Preşedintele Atambayev a făcut această declaraţie la câteva săptămâni distanţă de o altă intervenţie a sa prin care a condamndat ţările cu populaţie majoritar musulmană, unde femeile sunt descurajate să se îmbrace sumar pentru a conserva tradiţia islamică.

Mai mult, Atambayev este iniţiatorul unui program guvernamental prin care au fost amplasate mai multe pancarte în Bishkek, capitala Kârgâzstanului, care conţin mesaje care descurajează femeile să poarte burka, hijab sau niqab. Astfel, în spaţiul public din Kârgâzstan au apărut mai multe imagini care încadrează femei îmbrăcate în ţinute moderne alături de femei purtând burka, acompaniate de mesaje  precum ”Bietele femei! Către ce ne îndreptăm?”

Pe panourile instalate în Bishkek se mai pot identifica mesaje ca: ”Dacă nu îţi place Kârgâzstanul, poţi pleca unde doreşti. Îţi plătim noi transportul, chiar şi până în Siria”, mesaj care este o aluzie la faptul că aproximativ 350 de cetăţeni de pe teritoriului Kârgâzstanului au plecat în Siria şi Irak pentru a se alătura ISIS, conform BBC.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*