Ultimele Știri

Președinta Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, urmărită penal pentru luare de mită

La sediul DNA a ajuns astăzi președinta Tribunalului Olt, Carmen Marinescu. Aceasta este urmărită penal după ce ar fi luat o mită de 200.000 de euro.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale a judecătoarei Carmen Marinescu pentru că aceasta ar fi săvârșit fapte de luare de mită, trafic de influență și fals în declarații. Aceasta a fost adusă la sediul DNA pentru audieri.

Se pare că judecătoarea a pretins și a primit 200.000 de euro, „pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denunțătorului în stare de libertate și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în acelasi scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza”, conform comunicatului.

Cei 200.000 de euro a fost primită de avocatul Cismaru Dumitru în două tranșe: 

-150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului prevenit cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea

-50.000 de euro, în data de 20.09.2011, judecătorul Marinescu Eugenia Carmen amânând pronunțarea asupra cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori țara pentru data de 22.09.2011, când a și admis cererea formulată de inculpat, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea

Cu banii luați ca mită, judecătoarea împreună cu soțul ei și-au achiziționat trei terenuri însă două dintre aceastea nu au fost trecute în declarația de avere a magistratului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*