Ultimele Știri

Oficial: Suspectul capturat de poliţia belgiană nu este Najim Laachroui

najim

Presa belgiană susţine că suspectul capturat miercuri dimineaţă de către forţele de intervenţie din Bruxelles nu este teroristul Najim Laachroui, care a fost surprins pe camerele de supraveghere din aeroportul Zaventem, unde 11 persoane au fost ucise şi alte 81 au fost rănite după ce două bombe au explodat simultan în terminalul de plecări, transmite Reuters.

UPDATE: Procurorul general al Belgiei a confirmat, miercuri, că al treilea suspect căutat după atentatele de marţi de la Bruxelles nu este Najim Laachroui, aşa cum a speculat presa.

Procurorul general al Belgiei a confirmat, miercuri, că al treilea suspect căutat după atentatele de marţi de la Bruxelles nu a fost identificat şi capturat. Oficialul a infirmat astfel informaţia lansată de presa belgiană că suspectul ar fi Najim Laachroui, căutat şi pentru implicarea în atentatele de la aeroportul din Bruxelles. 

Singurul terorist identificat dintre cei trei care apar în fotografia difuzată marţi de către poliţia belgiana este cel din mijloc, cel care de  altfel s-a şi detonat, a mai afirmat oficialul belgian.  Numele său este Khalid El Bakraoui, iar fratele său s-a aruncat şi el in aer, în atacul de la staţia de metrou din Bruxelles.

Presa belgiană a lansat informaţia că un suspect ar fi fost capturat miercuri dimineaţă de către forţele de intervenţie din Bruxelles şi că ar fi vorba de teroristul Najim Laachroui. Acesta a fost identificat, în urmă cu câteva zile,  de către autorităţile franceze şi dat în urmărire pentru implicarea sa în atentatele din noiembrie 2015, de la Paris, în care au murit 130 de oameni.

Autorităţile au capturat un suspect în cartierul Anderlecht, însă presa belgiană susţine că nu este vorba de Najim Laachroui, care a reuşit să scape de la aeroportul Zaventem, unde alţi doi terorişti au murit în deflagraţie.

Autorităţile belgiene l-au identificat pe Laachroui într-o filmare de pe camerele de supraveghere din aeroport, iar miercuri dimineaţă au anunţat identitatea sa. De altfel, teroristul era căutat deja pentru atentatele de la Paris, după ce ADN-ul său a fost găsit “pe materialul explozibil folosit la atacurile” din noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Bărbatul a fost în Siria în 2013 şi era căutat încă din 4 decembrie.

Laachroui a fost controlat sub identitatea falsă Soufiane Kayal, la începutul lui septembrie, la frontiera dintre Austria şi Ungaria. Se afla atunci în maşină cu Salah Abdeslam, suspectul arestat marţi pentru masacrul din capitala Franţei, şi cu Mohamed Belkaid, un algerian de 35 de ani ucis săptămâna trecută de autorităţile belgiene în timpul unui raid antiterorist din Molenbeek.

Tot sub numele de Kayal, el a închiriat casa conspirativă unde au fost pregătite atentatele de la Paris.

Mai mult, Laachraoui ar fi ţinut legătura telefonic cu teroriştii care s-au aruncat în aer în seara de 13 noiembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*