Ultimele Știri

Presa sârbă: Imigranții de la Persevo sunt urcați în autocare și duși la granița cu Croația

persevo

Imigranții din Siria și Orientul Mijlociu ajunși pe teritoriul Serbiei sunt urcați în autocare și duși la granița cu Croația, relatează Vojvodjanskenovine.

Imigranții au rămas blocați pe teritoriul Serbiei odată cu închiderea granițelor de către autoritățile de la Budapesta. Ca măsură de criză guvernul de la Belgrad îi transportă pe imigranți la punctul de trecere a frontierei Sid de la granița cu Croația. Reporterii sârbi anunță că zeci de autocare sunt pregătite să îi trasporte pe imigranții din tabăra de la Persevo către punctul de trecere a frontierei de la Sid.

11999016_757477737695832_7350293482555723456_nMinistrul croat de interne Ranko Ostojic a afirmat că Croația este pregătită pentru o posibilă sosirea de urgență a unui număr mare de refugiați și a elaborat un plan de urgență, care poate fi „activat rapid”. „În acest moment, avem un plan de urgență, dar nu este necesar să oferim detaliile acestui plan”, a declarat Ostojic.

 Imigranții primesc la intrarea în Macedonia o hartă cu noul traseu după ce granița cu Ungaria a fost închisă. Astfel, imigranții sunt sfătuiți să meargă la granița cu Croația.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*