Presa română, rețeta noastră secretă

  • Adrian Marinescu
  • 3 mai 2016
  • Social
presa

Presa din România face eforturi uriașe pentru a supraviețui în 2016, lucru care produce la rândul său efecte negative, cum ar fi cenzura, manipularea opiniei publice și chiar transformarea în grupuri de crimă organizată. Presa română este condusă de o mafie transpartinică, cu interese obscure, ce are ca scop îndobitocirea și manipularea cetățenilor. 

Primul exemplu, Televiziunea Română

Televiziunea Română se află în pragul colapsului deși a beneficiat de sume colosale de la bugetul de stat. Oamenii din cadrul TVR sunt numiți pe criterii politice sau în funcție de cumetrii, nu pe criterii profesionale. TVR nu are un director și totul este în degringoladă, iar lista sa de programe este un dezastru total. Nu poți atrage publicul cu emisiuni de toată jena, dar tu plătești regește o gloată de incompetenți. Oricum, la noi e o normalitate. Politicienii au avut grijă să subjuge TVR și să numească în conducere tot felul de neica nimeni, unii chiar semianalfabeți, precum dl. George Orbean. Orbean se vroia director la TVR cu sprijin politic, însă terminase facultatea la Spiru Haret, și asta la o vârstă mai înaintată. Aceasta este rețeta succesului pentru Televiziunea Română.  Despre TVR s-ar putea scrie romane, dar mai bine îi lăsăm ”să moară pe limba lor”. 

Marile trusturi de presă țin în lanțuri  presa română

Marile trusturi de presă s-au remarcat în ultimii 25 de ani prin sclavagism și servilism la adresa clasei politice, în multe rânduri fiind conduse de mafioți precum: Sorin Ovidiu Vântu, Sorin Roșca Stănescu, Sebastian Ghiță, Dan Voiculescu, Cristian Burci, Maricel Păcuraru, Adrian Sârbu și alții. 

Având în vedere numele enumerate mai sus nu putem vorbi de presă ci despre structuri de crimă organizată. Anumite televiziuni sunt utilizate strict pentru manipularea opiniei publice în scop electoral. Acestea percep sume colosale de bani de la politicieni în campania electorală, drept exemplu punerea sub control judiciar a candidatului PNL Ludovic Orban.

Acesta trebuia să plătească la două televiziuni circa 50.000 euro, pentru a avea o imagine favorabilă în fața alegătorilor. Pentru a participa la o emisiune un politician plătește de la 100 până la 500 de euro. Pentru o știre la ziar se plătește 50/100 de euro, iar pentru un pachet lunar politicienii plătesc până la 1000 de euro pe lună. În campania electorală se plătesc zeci până la sute de mii de euro pentru un candidat important. Astfel, acesta are acces la toate televiziunile, publicitatea pozitivă în ziare și pe site-urile online. 

Presa română este o mafie unde cei mici abia reușesc să scoată capul la suprafață. Jurnaliștii profesioniști cu greu reușesc să își facă treaba, însă de multe ori acceptă compromisul în schimbul unui salariu plătit la timp. Internetul este singura salvarea pentru presa română în momentul de față, dar lipsa banilor și a finanțării își spune cuvântul. 

Presa online, o structură bine organizată

Dacă mâine ți-ai dori să lansezi un ziar online, chiar și cu o finanțare puternică îți va fi greu să te ridici fără ajutorul celor mari. Site-urile mari au la bază o rețea de alte ziare online pe diferite domenii, ceea ce le oferă un avantaj major în fața celor mici și a blogerilor. 

Traficul stă la baza majoritatea site-urilor din România, nu calitatea materialelor. Materialele de calitate reușesc cu greu să răzbească în fața unui articol cu poze nud sau cu o vedetă surprinsă în diferite ipostaze. Incultura presei este stric legată de publicul semianalfabet, dar și de profit. Chiar dacă nu vrem să o recunoaștem, țara noastră are peste 35% din populație, analfabeți semifuncționali. Acest lucru reprezintă o mană cerească pentru presa online. Cu cât traficul este mai mare cu atât crește profitul din publicitate. Publicitatea la Google este prost plătită, astfel este acceptată orice mizerie din punct de vedere jurnalistic. Presa online din România este într-o continuă schimbare ceea ce ne oferă o speranță cât de mică în viitorul apropiat. 

Pentru moment, rețeta noastră secretă: cenzură, îndobitocire, incultură, prostie, control, manipulare, într-un cuvânt, mafie! 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *