Ultimele Știri

Presa germană a ascuns evenimentele din noaptea de Anul Nou. Zeci de tinere au fost agresate sexual de imigranți

arestari

Postul de televiziune public german ZDF a prezentat miercuri scuze după ce, la fel ca marea parte a presei germane, a relatat cu întârziere despre agresiunile sexuale comise la Koln în noaptea de Anul Nou de grupuri de indivizi, aparent migranți musulmani, omisiune ce a stârnit critici din partea publicului, transmite AFP.

Faptul că la știrile difuzate luni seară la ora 19:00 ‘nici măcar nu au fost menționate incidentele a fost o neglijență’, a susținut postul ZDF într-o postare pe Facebook și Twitter, pe pagina sa de Facebook regăsindu-se și comentarii ale telespectatorilor nemulțumiți, unii remarcând faptul că de ceva timp acest post public trece cu vederea unele lucruri.

Atribuite unor tineri aparent de origine arabă sau nord-africană, după cum notează poliția, agresiunile au fost comise în noaptea de Anul Nou în zona gării centrale din Koln, unde circa o mie de indivizi organizați în grupuri au agresat sexual și au jefuit numeroase femei. Evenimente similare s-au produs tot atunci la Stuttgart și Hamburg, iar până în prezent au fost înregistrate circa o sută de plângeri din partea victimelor.

Totuși, pe 1 ianuarie, poliția din Koln a publicat un comunicat în care menționa că noaptea de Anul Nou a trecut fără incidente majore. Autoritățile au început să ofere primele elemente abia luni, pe măsură ce se înmulțeau plângerile victimelor. Dar nici atunci presa germană nu a acordat prea multă atenție subiectului, despre care a început să relateze pe larg abia marți, 5 ianuarie, când deja scandalul căpătase amploare, pentru ca miercuri acest subiect să ajungă pe prima pagină a ziarelor.

Reacția tardivă a presei germane este sesizată și de website-ul specializat ‘Meedia’, care constată că a fost nevoie de patru zile pentru ca subiectul să ajungă să fie relatat în mod exhaustiv la nivel național.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*