Ultimele Știri

Presa britanică: „Cluburile îngropate în datorii țin jucătorii sclavi”

site

Jurnaliștii BBC au realizat un reportaj despre situația actuală a „Sportului Rege” din România. Aici, ziariștii din Regatul Unit au găsit dezinteresul oamenilor de fotbal și jucători neplătiți cu lunile.

Cei de la BBC l-au intervievat pe fostul jucător al formației Metalul Reșița, Florin Anițoiu, care este acum liber de contract. Alături de gruparea din Banat, Anițoiu a refuzat să mai intre pe teren în meciul cu Olimpia Satu Mare, din luna noiembrie, din cauza restanțelor salariale. La acel joc, fotbaliștii de la Metalul Reșița au intrat pe teren cu un banner pe care se putea citi: „Fotbaliști 2015 = sclavi”.

„În fiecare noapte plâng și dimineața mă antrenez pe cont propriu. Nu văd cum această situația s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Nu pot continua in ritmul acesta. Am datorii de plătit și până la urmă o să fiu nevoit să-mi găsesc un alt loc de muncă, să fac altceva. Vrem să atragem atenția, să transmitem că nu se poate continua așa”, a spus Anițoiu pentru BBC.

De investigația britanicilor privind acest ca nu a scăpat nici Răzvan Burleanu, președintele FRF. „Sunt foarte îngrijorat că Federația nu poate face nimic pe termen scurt. Sunt nemulțumit că avem cluburi în insolvență, dar această situație s-a creat înainte de venirea mea. N-a existat o strategie pentru fotbal, dar alături de colegii mei am elaborat o strategie clară pentru a ajuta cluburile. Știm care sunt pașii corecți”, a mărturisit Burleanu, trimițând săgeți către fostul șef de la „Casa Fotbalului”,

Subiectul realizat de BBC s-a referit și la FC Viitorul, echipa patronată și antrenată de Gheorghe Hagi. Jurnaliștii britanici au găsit, însă, salvarea fotbalului românesc la Academia „Regelui”. „Mai întâi, trebuie să vă spun că eu nu am pierdut niciodată cu Anglia. Echipa aceea din anii 90 era grozavă. Eram tineri și talentați. Statul investea în acea perioadă în sport, nu ca acum. Acum nu se mai investește în tineri. Visul meu e să construiesc o generație care să poată juca la nivel înalt, să fie mai bună decât cea din care am făcut eu parte. Vrem să-i facem din ce în ce mai buni pe băieții ăștia, la asta ne gândim mereu în afara antrenamentelor”, a declarat Hagi pentru BBC.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*