Ultimele Știri

Presa belgiană: Mai multe echipe de terorişti ar fi ajuns la aeroport, la bordul a trei maşini

politie belgia atentate

Presa belgiană vorbeşte de mai multe echipe de comando implicate în atentatele de marţi, de la Bruxelles, soldate cu 31 de morţi, relatează DHA, care precizează că aceste echipe ar fi ajuns la aeroport cu trei maşini.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cele trei echipe de terorişti au folosit un taxi, al cărui şofer a contactat autorităţile, dar şi un Renault Clio şi un Audi S4 de culoare neagră.

Imediat după atentate, martori au semnalat prezenţa unui Audi închis la culoare, cu trei sau patru persoane la bord. Plăcuţele de înmatriculare ale maşinii fuseseră scoase.

Anchetatorii verifică în prezent dacă nu cumva martorii s-au înşelat.

DHA scrie că proprietarul vehiculului este un tânăr de 22 de ani, de origine turcă, pe care serviciile de securitate belgiene îl urmăreau, pentru că anul trecut a fost în Arabia Saudită. El a fost însoţit de patru belgieni, dintre care unul de origine marocană, cu vârste cuprinse între 22 şi 33 de ani.

Cei aflaţi la bord nu au coborât pe aeroport, iar după atacuri au plecat spre Bruxelles. Presa belgiană speculează că ar putea fi autorii atentatului de la metrou.

În ceea ce priveşte maşina Renault Clio, aceasta a fost reperată în ultima perioadă la frontier Franţei, Luxembourgului, Germaniei şi Olandei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*