Ultimele Știri

Presa americană a anunţat începerea celui de-al treilea război mondial

Pirați cibernetici au preluat temporar controlul vineri asupra conturilor de Twitter ale mai multor mass-media americane și au publicat false mesaje potrivit cărora Papa Francisc a anunțat declanșarea celui de-al treilea război mondial sau incidente armate între Statele Unite și China.

Contul agenției de presă United Press International (UPI) a informat că Papa a afirmat că „al treilea război mondial a început”.

150116134813-pope-tweet-620xa

Și cotidianul New York Post a scris pe contul său, printre altele, că portavionul USS George Washington a căzut țintă rachetelor chineze.

150116132854-nypost-tweet-620xa

Un oficial al Pentagonului a ținut să precizeze că mesajul referitor la ostilitățile cu China este ‘eronat’.

Ulterior, mesajele au fost șterse de pe Twitter.

Ziarul, proprietate a grupului News Corp condus de Rupert Murdoch, a menționat: „Contul nostru de pe Twitter a fost piratat pentru scurtă vreme, iar în prezent desfășurăm o anchetă”

Alte mesaje false au anunțat convocarea de către președinta Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, a unei reuniuni de urgență, pentru a fixa o dobândă de referință negativă. Un alt mesaj adăuga că patronul Bank of America a lansat un apel la calm, dând asigurări că o astfel de acțiune a Fed nu va avea impact asupra conturilor de economii.

150116134610-nypost-tweet-620xa

În cursul ultimilor doi ani, mai multe conturi de Twitter au fost piratate, inclusiv cel al agenției France Presse și al BBC.

Pe de altă parte, un grup care ține de organizația Statul Islamic (SI) a piratat luni conturile de pe YouTube și Twitter ale Comandamentului american în Orientul Mijlociu (CENTCOM), de unde a difuzat documente confidențiale ale armatei americane, printre care și adresele persoanele ale ofițerilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*