Ultimele Știri

Preoţii şi traficul de persoane. Cei mici erau puşi să jure pe Biblie că le vor da banii traficanţilor

minori cersetori

Doi preoţi din Târnăveni, judeţul Mureş, sunt cercetaţi într-un dosar de trafic de persoane, printre care şi minori. Copiii erau trimişi la cerşit, cu acordul părinţilor, în Franţa. Potrivit anchetatorilor, cei mici erau puşi de preoţi să jure pe Biblie că le vor da toţi banii primiţi traficanţilor.

Potrivit anchetatorilor, membrii reţelei le promiteau cazare, mâncare şi câte 1.500 de lei la întoarcerea în ţară. Sunt mai multe persoane din Târnăveni care au acceptat condiţiile şi au plecat la cerşit în Franţa. Printre ei şi minori.

Procurorii spun că pentru a recruta cât mai mulţi oameni, capii reţelei au apelat la doi preoţi. Rolul lor era să convingă victimele să nu ia niciun leu din ceea ce primesc pe stradă. Cei care cădeau în plasă nu stăteau acolo decât trei luni. Se pare că evidenţa era ţinută chiar de preoţi.

Când ajungeau în Marsilia, oamenii nu aveau nimic aranjat şi dormeau sub cerul liber, în parcuri sau sub poduri şi mâncau din gunoaie.

Capii grupării au fost reţinuţi 24 de ore. Sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. Ei ar fi obţinut peste 100.000 de euro de pe urma exploatării victimelor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*