Ultimele Știri

Premiul Nobel pentru Pace. Care sunt personalitățile propuse în acest an

Printre propunerile din acest an la Premiul Nobel pentru Pace se numără Edward Snowden și pakistaneza Malala Yousafzai. Evenimentul în cadrul căruia va fi anunțat câștigătorul premiului va avea loc pe data de 10 octombrie, numărul candidaților fiind de 278 de persoane.

Numele tuturor candidaților nu sunt cunoscute, nefiind făcută publică o listă concretă. Doar câteva nume au fost dezvăluite, cum ar fi numele lui cum ar fi cel al lui Edward Snowden, fost consultant al Agenției de Securitate Națională americană (NSA), care a dezvăluit amploarea supravegherii electronice de către Statele Unite.

Favoritul la acest premiu este papa Francisc, acesta fiind plasat în fruntea listei create de către Kristian Berg Harpviken, director al Institutului de Cercetări asupra Păcii din Oslo (PRIO), singurul, de altfel, care a avut curajul să facă pronosticuri în privința câștigătorilor. Papa Francisc este urmat de Snowden, deși mulți dintre oameni cred că acesta este un ”trădător care a încălcat legea”.

Alți favoriți din acest an au figurat și pe lista de anul trecut, ca Malala Yousafzai, tânăra de 17 ani care militează pentru dreptul la educație, sau medicul Denis Mukwege, care acordă îngrijiri femeilor violate în estul Republicii Democrate Congo.

Premiul Nobel este în valoare de 8 milioane de coroane suedeze care ar însemna 880.000 euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*